Menu Sluiten

Professioneel Stoomstrijksysteem


Professioneel stoomstrijksysteem

Een professioneel stoomstrijksysteem, ook wel stoomgenerator genoemd, heeft een groter waterreservoir en een grotere stoomafgifte dan een stoomstrijkijzer. Het strijkijzer zelf is gekoppeld aan een afzonderlijke basis met een waterreservoir. Het is ontworpen om grote hoeveelheden was te strijken. Een stroomstrijkijzer is compacter en makkelijker op te bergen.

Bij goedkope droogstrijkijzers moet je zelf met een plantenspuit voor vocht in het strijkgoed zorgen. Met stoom krijg je kreukels gemakkelijker uit je kleding. Het reservoir van gewone stoomstrijkijzers moet je regelmatig bijvullen. Stoomstrijksystemen of stoomstrijkgeneratoren hebben een groter waterreservoir en basisstation voor de stoomproductie.

Het is algemeen bekend in de strijkindustrie dat stof en warmte gaan niet goed samen.

Daarom is stoom een belangrijke schakel: stoom bevochtigt en versoepelt de stof om makkelijker te strijken en je kleding te beschermen. Het stoomdebiet is het eerste element waarmee je rekening moet houden om je strijkijzer of stoomgenerator te kopen. Hoe hoger het stoomdebiet, hoe efficiënter je toestel is.

Info over professioneel stoomstrijksysteem

Vragen over Professioneel stoomstrijksysteem

Wil je sneller klaar zijn met strijken? Kies voor een stoomgenerator en hou rekening met volgende drie elementen: het stoomdebiet, de stoomdruk en de stoomstoot. Om je jeans moeiteloos te strijken, gebruik je best een generator met een stoomdruk van 6 bar of meer.

En om hardnekkige plooien te verwijderen? Geef een ‘stoomstoot’: hij zal het debiet verhogen voor een bepaalde duur.

De kracht van een stoomstoot wordt uitgedrukt in gram/minuut en varieert tussen de 140 en 650 gram/minuut. Je kan ook de stoom gebruiken om je kleding verticaal te ontkreuken, maar in dit geval raden we je eerder een kledingstomer aan.

Met een professioneel stoomstrijksysteem kan u meerdere lagen strijken. Dit bespaart u kracht en tijd. Een ander voordeel is de hoogwaardige strijktafelovertrek en de lage ontkalkingsfrequentie.

Meer info over professioneel stoomstrijksysteem nu op www.miele.be.

Tags

Ontkalking Stoomstrijksysteem | Ontkalkingsfrequentie Stoomstrijksysteem | Professioneel Stoomstrijkijzer | Professioneel Stoomstrijksysteem | Voordelen Stoomstrijksysteem |