Menu Sluiten

Professionele Vaatwassers


Professionele vaatwassers

Een type professionele vaatwassers die u op de markt kunt tegenkomen zijn de voorlader vaatwassers. Deze zijn sinds hun ontstaan in de jaren zeventig van de vorige eeuw in veel keukens gebruikt. Terwijl in bepaalde bedrijfstakken de voorkeur werd gegeven aan de types met achterlader, vonden de professionals het prettig dat ze het apparaat niet meer hoefden in en uit te laden tijdens het gebruik. Dit bespaarde hen veel tijd.

Het was ook gemakkelijker om de vaat op te ruimen die in de machine was achtergebleven.

Een professionele vaatwasser, vaatwasmachine, afwasautomaat is een apparaat om mechanisch de afwas te doen. In grotere keukens, zoals bij hotels, ziekenhuizen, restaurants, en scholen en bedrijfsrestaurants maakt men vaak gebruik van grote professionele vaatwassers. En goede vaatwasmachine is onontbeerlijk in een grote keuken en in de horeca.

In vergelijking met voorlader vaatwassers zijn de korte cyclustijden van de onderbouw vaatwassers de laatste jaren erg populair geworden. Dit is het gevolg van de toegenomen bezorgdheid over de waterkwaliteit die in de VS is doorgedrongen.

Bij dit type vaatwasser verwijdert de inwasser of waterontharder het chloor uit het water, waardoor de huishoudens over een veiliger drinkwatervoorziening kunnen beschikken. De ontsmettende eigenschappen van de apparatuur worden versterkt door de aanwezigheid van een ionenuitwisselingselement dat de natrium- en kaliumgehaltes in het water in evenwicht brengt.

Info over professionele vaatwassers

De discipline van Professionele vaatwassers

Professionele vaatwassers hebben als voordeel dat ze weinig water en stoom verbruiken.

Vaatwassers met een verswaterspoelsysteem vernieuwen na elke spoelfase het water. Aansluitend wordt grondig nagespoeld met een op het vaatwerk aangepaste temperatuur. Deze werkwijze zorgt voor perfecte reinigingsresultaten en een zeer hoge hygiënische standaard, die aanzienlijk hoger ligt dan wordt geëist van commerciële afwasmachines.

Daarbij zijn de vaatwassers met verswaterspoelsystemen door het zuinige waterverbruik zeer economisch. Bij tot 40 spoelgangen per dag is een vaatwasser met verswaterspoelsysteem zuiniger dan een vaatwasser met tankspoelsysteem.

Een goede horeca vaatwasser is onmisbaar in de professionele keuken. De juiste vaatwasmachine stelt je in staat om zo snel en efficiënt mogelijk te werken. Over het algemeen vind je voor elke keuken de perfect passende industriële vaatwasser.

Enorm veel vaatwassers zijn geschikt voor professioneel gebruik, hebben een zeer kort wasprogramma, zijn uit voorraad leverbaar en gunstig geprijsd

Meer info over professionele vaatwassers nu op www.miele.be.

Tags

Afwasmachine Horeca | Afwasmachine Industrieel | Afwasmachines Horeca | Bedrijfsvaatwasser | Bedrijven Professionele Vaatwassers | Glazenwasmachine Horeca | Horeca Vaatwasmachines |